Lancering gOdschrift, een tegendraadse website

20 december 2012

Geachte lezer van Michsjol,

In de Kerstnacht van 24 op 25 december lanceren wij gOdschrift, de tegendraadse website van Nederland: www.godschrift.nl. Deze site bevat korte, actuele essays over politiek, wetenschap, kunst en liefde.

Deze site is de opvolger van het tijdschrift Michsjol. Voor kortere of langere tijd heeft u daar een abonnement op gehad. De afgelopen twee jaar hebben wij als redactie het tijdschrift niet meer uitgegeven en inmiddels hebben we besloten dat ook niet meer te zullen doen.

Dat betekent niet dat wij hebben stilgezeten en ook niet dat wij geen plannen hebben. Integendeel, na twee jaar allerlei mogelijkheden te hebben verkend om de theologie een stem te geven in actuele politieke en maatschappelijke kwesties, hebben we nu spijkers met koppen geslagen. Door online bijdragen te publiceren, kunnen we beter op actuele discussies en ontwikkelingen inspelen. Ook zullen de bijdragen op gOdschrift korter en puntiger zijn dan gebruikelijk was in het tijdschrift. We hopen dat u bij onze bezigheden betrokken blijft.

Doordat we geen tijdschrift meer drukken, hebben we minder kosten. Toch hebben we wel degelijk budget nodig. Naast de kosten voor de website kunnen wij bijvoorbeeld niet zonder een (betaalde) redactiesecretaris. Daarom vragen wij u ons initiatief te ondersteunen met een jaarlijkse donatie van bijvoorbeeld €25, €50 of €100. Door uw ondersteuning kan dit mooie initiatief blijven bestaan en groeien. U kunt uw donatie overmaken naar ING rekening 68.99.670 t.n.v. Stichting Michsjol. Voor donateurs organiseren wij jaarlijks een stijlvol diner met een bijzonder programma. Alvast hartelijk dank voor uw steun en wij hopen dat u ons online met plezier blijft volgen.

Met vriendelijke groet,

De voormalige redactie van Michsjol c.q. de nieuwe redactie van gOdschrift:

Peter Baan, Maarten Boersema, Marco Derks, Stephan van Erp, Tim van de Griend, Kees de Groot, Tom de Haan, Kristel van der Horst, Lammert Kamphuis, Lucien van Liere, Willem Roskam, Jan de Vlieger, Paul van der Waal, Theo van Willigenburg en Dick Witvliet.